- Back to Home »
- Elma,Tarçın ve Yulaflı Muffin
Hazırlama: 10 dakika
Pişirme: 25 dakika
Malzemeler;
120 g yulaf
240 g un
6 g keten tohumu
1 tatlı kaşığı karbonat
1½ tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı tarçın
1 tatlı kaşığı toz muskat
1 adet yumurta, çırpılmış
4 çorba kaşığı kanola yağı
80 ml elma sosu
60 g şeker
60 g kıyılmış pekan cevizi (Yoksa normal ceviz)
Yapılışı;
1. Fırını 180 dereceye ayarlayın.
2. Büyük bir kâsede, yulaf, un, keten tohumu, karbonat, kabartma tozu, tarçın ve toz muskatı karıştırın.
3. Ayrı bir kâsede yumurta ve kanola yağını kıvam alıncaya kadar
çırpın. Elma sosu ve şekeri ilave edip karıştırın. Hazırladığınız unlu
karışımı ilave ettikten sonra pekan cevizlerini ekleyip harmanlayın.
4. Kek hamurunu kâğıda yerleştirdiğiniz kalıplara paylaştırın.
Muffinleri üzeri kabarıncaya ve hafifçe çatlayıncaya kadar, yaklaşık
22-25 dakika pişirin. Tel ızgara üzerinde soğumaya bırakın.
(12 Adet)
Bir muffinde: 147 kalori, 9 g yağ (1 gramı doymuş), 163 mg sodyum, 18 g karbonhidrat, 3 g lif, 3 g protein